• ducati-gent-header-juli-2015-03.png
 • ducati-gent-header-juli-2015-01.png
 • ducati-gent-header-april-2016-06.png
 • ducati-gent-header-juli-2015-05.png
 • ducati-gent-header-april-2016-04.png
 • ducati-gent-header-april-2016-02.png
 • ducati-gent-header-april-2016-07.png
 • ducati-gent-header-juli-2015-04.png
 • ducati-gent-header-april-2016-05.png
 • ducati-gent-header-april-2016-03.png
 • ducati-gent-header-april-2016-01.png
 • ducati-gent-header-juli-2015-02.png

Ducati 1299 Panigale R Final Edition

Ducati 1299 Panigale R Final Edition: een eerbetoon aan het legendarische tweecilinder motorblok, de meest overwinnende in de historie van het SBK wereldkampioenschap


 • Met een 209 pk* Superquadro 1299 motorblok met racecomponenten in een Panigale R-chassis, is deze motor bestemd voor niets minder dan cult status
 • Ducati CEO Claudio Domenicali en de rijders van Aruba.it RacingDucati Team onthullen de nieuwe speciale Ducati op Laguna Seca
 • Chaz Davies en Marco Melandri racen met de Final Editionkleurstelling

Pebble Beach / Laguna Seca, Californië (Verenigde Staten), 7 juli 2017 - Een uitzonderlijke, exclusieve motor, geboren uit respect en bewondering voor het motorblok die de geschiedenis van Ducati heeft gemaakt en de World Superbike Championship recordboeken heeft geschreven. De nieuwe 1299 Panigale R Final Edition is meer dan een motor voorzien van een speciaal kleurenschema of een genummerde uitgave. Met een tricolore kleurstelling die in het oog springt, biedt deze een gepast eerbetoon aan Ducati's iconische tweecilinder-krachtbron die zijn hoogtepunt bereikt met deze meest recente motor.

Ducati heeft er voor gekozen om deze motor aan de wereld te tonen tijdens de achtste ronde van het World Superbike Championship, die dit weekend zal plaatsvinden op Laguna Seca (Californië-Amerika), waar Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding, de nieuwe 1299 Panigale R Final Edition zal onthullen samen met Chaz Davies en Marco Melandri (de twee officiële Aruba.it Racing-Ducati rijders en de sterren van de geweldige video presentatie).

Dit nieuwste juweeltje dat gebouwd is in Bologna, biedt ongeëvenaarde technologie, prestaties en design. Een Euro 4-compatibele wegmotor, elke 1299 Panigale R Final Edition is individueel genummerd. Een afstammeling van de 1299 Superleggera-motor, de Final Edition Superquadro pakt 209 pk * bij een toerental van 11.000 t/min en een koppel van 14,5 kgm bij een toerental van 9000 t/min. De motor is uitgevoerd met een lichtere krukas met een grotere krukstift en wolfraam balancerende pads, terwijl de zuigerstang, zoals de inlaat-uitlaatkleppen, van titanium zijn gemaakt. Net als bij Superbike motoren, hebben de twee 116 mm diameter zuigers slechts twee segmenten en glijden ze op stalen cilindervoeringen.

De door Ducati Corse ontwikkelde ultra compacte monocoque structuur bevat de airbox en speelt een cruciale rol in het beperken van het droog gewicht van de 1299 Panigale R Final Edition tot slechts 179 kg **.

De set up van het chassis op deze recentste Ducati supersport is hetzelfde als die van de Panigale R, gekenmerkt door de mechanische Öhlins ophanging en een balhoofdhoek van 24 °.

Even zo verfijnd en licht is de complete titanium Akrapovič uitlaat met hoge dubbele demper (Euro 4-compatibel), net als die van de Panigale R die in het World Superbike-kampioenschap meedoen.

Het elektronische pakket bevat de Bosch Inertial Measurement Unit (IMU) en is uitgerust met Cornering ABS, Ducati Wheelie Control EVO (DWC EVO), Ducati Traction Control EVO (DTC EVO) en Engine Brake Control (EBC). Deze systemen hebben standaardinstellingen gekoppeld aan de geselecteerde rijmodus (Race, Sport en Wet), maar kunnen indien gewenst worden gepersonaliseerd.

De allerbeste techniek en de geheel nieuwe tricolore kleurstelling zorgen ervoor dat de 1299 Panigale R Final Edition is bestemd om de cult status te krijgen onder de grote gemeenschap van Ducati tweecilinder enthousiastelingen.

"Ik ben ongelooflijk trots om deze nieuwste versie van onze Panigale te onthullen", verklaarde Claudio Domenicali tijdens de presentatie. "Waarschijnlijk heeft geen andere motorfietsfabrikant zijn naam zo stevig gebonden aan een motorblok als Ducati aan zijn sportieve tweecilinder. Vandaag zijn we hier om zijn geschiedenis te vieren, net als we aan het begin staan van een nieuw tijdperk waarin ons desmodromisch systeem zal worden gebruikt op een nieuwe generatie V4 motoren, afgeleid van onze uitgebreide ervaring in MotoGP, een kampioenschap waarin ons motorblok uitmuntende prestaties heeft aangetoond. Maar dat is de toekomst. Vandaag willen we een tweecilinder motorblok eren die – dankzij ongelofelijk koppel en compactheid - Ducati overwinningen heeft laten behalen in elk SBK-kampioenschap waaraan het ooit heeft deelgenomen. Kortom, het is het motorblok die de World Superbike geschiedenis heeft geschreven. Van Marco Lucchinelli's eerste overwinning op 3 april 1988 met de 851 in Donington Park (in het allereerste wereldkampioenschap voor aangepaste productiemodellen) tot de prachtige 2017 overwinningen door Chaz Davies en Marco Melandri op de Panigale R, heeft Ducati niet minder dan 333 wedstrijden gewonnen, 17 Constructeurs titels behaald en 14 Rijders titels".

De 1299 Panigale R Final Edition speelt het hele weekend een belangrijke rol op Laguna Seca. Zaterdagochtend, direct na de Superpole, wordt de motor zowel op het Ducati Island getoond (de ruimte die Ducati traditioneel reserveert voor zijn fans tijdens Amerikaanse evenementen) en in de Paddock Show.
En om dit historische moment compleet te maken, heeft het Aruba.it Racing-Ducati Team besloten om de komst van de nieuwe 1299 Panigale R Final Edition te vieren door zijn twee officiële racemotoren in dezelfde speciale kleurstelling te laten rijden, waarmee Chaz Davies en Marco Melandri op zaterdag in Race 1 en op zondag in Race 2 de strijd aangaan.

De 1299 Panigale R Final Edition is beschikbaar vanaf €39.900 (rijklaar en incl. BTW).

doc

newsletter

banner maintenance